Wordt uw volgende auto een elektrische auto?

Supershortlease.nl

Dat is een vraag waar heel wat mensen over nadenken. Ga ik elektrisch rijden of blijf ik bij een benzine auto? Elektrisch rijden heeft uiteraard veel voordelen voor ons milieu, maar de prijzen van nieuwe elektrische auto’s zijn niet mis. Die prijs houdt veel mensen nog tegen om over te stappen naar elektrisch rijden. In plaats van een nieuwe elektrische auto kopen kunt u er ook over nadenken om deze te leasen. Zowel privé als zakelijk kan elektrischeautolease zeer aantrekkelijk zijn.

Een elektrische lease auto voor elk budget

Hoewel de elektrische auto nieuw vanuit de garage nog een klein fortuin kost, zijn de mogelijkheden van elektrisch leasen voor elk budget beschikbaar. Vanaf 300 euro per maand kunt u al in een nieuwe elektrische auto rijden. Voor de grotere zakelijke auto’s ligt de leaseprijs uiteraard wat hoger. Deze zijn te leasen vanaf 600 euro per maand. Ook tussen deze twee bedragen is er meer dan genoeg keuze voor u. Zo kan bijna iedereen het genot van elektrisch rijden ervaren.

Voordelen van elektrisch rijden

De voordelen van elektrisch rijden kent u wellicht al, maar we laten ze hier toch nog even de revue passeren. Elektrische auto’s zijn fluisterstil. De auto zelf wordt ook zoveel mogelijk geluidsdicht geproduceerd. Bovendien zijn ze snel bij het optrekken. In 5 seconden van 0 naar 100 kilometer is allang geen uitzondering meer. Een ander voordeel is dat voor elektrische auto’s in elk geval tot 2025 geen wegenbelasting betaald hoeft te worden. Uw elektrische auto laden is een stuk goedkoper dan het tanken van benzine. Bij een leasecontract is het laden overigens de enige bijkomende betaling die u bovenop de maandelijkse premie betaald. Dat de uitstoot van CO2 vele malen lager is draagt natuurlijk enorm bij aan ons toch al kwetsbare milieu.

Waarom leasen in plaats van kopen?

Het kostenplaatje van een nieuwe elektrische auto kopen is aanzienlijk en remt veel mensen nog af om de definitieve stap te wagen. Bij een leasecontract rijdt u voor een vast maandelijks bedrag in een nieuwe elektrische auto. Bovendien is de verzekering, de afschrijving en het onderhoud van de auto al meegerekend. Zo kom je nooit voor onverwacht hoge garagekosten te staan. De maandelijkse premie hangt af van verschillende factoren zoals het aantal kilometers dat u gaat rijden, het type auto en de duur van het leasecontract. Hoe langer het leasecontract loopt des te lager de premie is. Veelal lopen lease contracten voor elektrische auto’s drie tot vijf jaar. In de voorwaarden vindt u terug hoe u verzekerd bent en wat de voorwaarden zijn wanneer het leasecontract onverwacht eerder moet worden afgebroken. Het is wel belangrijk dat u daarvan goed op de hoogte bent. Deze voorwaarden kunnen overigens per leasemaatschappij verschillen, vergelijken loont dus ook in dit geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *