Wat zijn de kosten bij het importeren van een auto?

In Nederland is het populair om je auto uit het buitenland te importeren. Dit bijvoorbeeld uit Duitsland. Maar wat zijn eigenlijk de kosten die je hier tegenkomt? Er zijn namelijk enkele bijkomende kosten als je een auto importeert zoals de transportkosten of keuringskosten. De kosten van het importeren van een auto licht ik in deze blog toe.

Het keuringsrapport

Een keuring van een auto is belangrijk om te zien of het auto helemaal in orde is. Dit is zeker het geval als je een gebruikt auto koopt. Een verkoper vertelt jouw namelijk altijd het beste verhaal over zijn auto. Dit betekent dat hij misschien sommige punten verzwijgt. Deze punten kunnen voor jou later duur worden als je meerdere dingen aan je nieuwe auto moet repareren. Het is dus een belangrijke stap om het auto voor dat je hem koopt te laten keuren.

Moet ik BTW betalen?

Als je het juist aanpakt, zal je op je aankoop niet nog eens BTW in Nederland moeten betalen. Om dit te voorkomen moet je kijken dat je de BTW al bij je aankoop in bijvoorbeeld Duitsland betaalt. Verder moet je geen BTW betalen, als het auto niet nieuw is, meer dan 6.000 KM gereden is en 6 maanden of ouder is.

Prijsonderhandeling

Prijsonderhandeling wordt vaak als niet meer mogelijk aangezien. Dit is echter niet waar. Zeker in Duitsland kun je vaak nog onderhandelen over de prijs. Ook al zeggen veel verkopers dat het niet mogelijk is. Je moet je hierdoor niet laten afschrikken en verder onderhandelen. Anders ga je meer betalen dan als je onderhandeld had.

Als je meer hierover wilt lezen en ook meer over het berekenen van de BPM wilt weten, ga dan zeker een kijkje nemen op www.automotiveimport.nl. Zo weet je precies wat jou te wachten staat, als je je nieuwe auto gaat kopen.