rijbewijs

Rijbewijs verlengen: 2 tips

Je rijbewijs verloopt en het is tijd om deze te verlengen. Om je rijbewijs te verlengen moet je een rijbewijskeuring (hoe werkt een rijbewijskeuring?) ondergaan. Het kan bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) erg lang duren door lange wachttijden. Je kunt zelf een aantal stappen ondernemen om vertraging zo veel mogelijk te voorkomen. Benieuwd? Lees snel verder!

Let op de tijd

In o.a. de volgende gevallen heb je een gezondheidsverklaring nodig:

  • Je gaat voor de eerste keer praktijkexamen doen;
  • Je verlengt je rijbewijs in de categorie C(E), C1(E), D(E) of D1(E);
  • Je verlengt je rijbewijs en je rijbewijs verloopt na je 75e verjaardag.

Het is verstandig om de gezondheidsverklaring op tijd in te sturen. Deze verklaring bevat verschillende vragen over jouw gezondheid. Verloopt je rijbewijs bijna? Dan kan het al te laat zijn. Wanneer je geen problemen ervaart qua gezondheid, zijn vier maanden lang genoeg. Heb je gezondheidsklachten die om medisch onderzoek vragen? Dan is het verstandig om 5 tot 6 maanden voor het verlopen een verzoek in te dienen.

Digitaal invullen

Het CBR raadt je aan om het formulier op hun website in te vullen. Dit kan heel gemakkelijk door in te loggen met je DigiD. Je kunt hiermee een account aanmaken bij het CBR. Vervolgens kun je het formulier invullen. Waarom het CBR digitale formulieren beter kan verwerken? Door het formulier digitaal in te vullen kun je geen vragen overslaan en blijven de antwoorden goed leesbaar. Let op! Dit betekent niet dat de papieren versie niet meer mogelijk is.

Bekijk ook: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *