Kilometers registreren

Kilometer registratie is belangrijk voor je eigen administratie maar ook die van je baas. Als je een auto van de zaak rijdt moet je kilometers die voor zakelijk worden gereden scheiden van de kilometers die privé worden gereden omdat deze opgevraagd kunnen worden ter controle door de belastingdienst.

Zodra je privékilometers rijdt, houd je dus je ritten bij. Dit doe je voor zowel de Belastingdienst als voor je werkgever om aan te tonen dat je niet meer dan vijfhonderd privékilometers hebt gereden om boetes te voorkomen. Je maakt dus een verplicht onderscheid tussen privé- en zakelijke kilometers. Om deze reden is er urenregistratie software met rittenregistratie.

Boekjes met krabbeltjes worden vaak kwijtgeraakt en hiermee raak je gemakkelijk het overzicht kwijt. Je kunt alle kilometers opschrijven in een boekje maar het is beter om deze automatisch te laten registreren door een GPS-tracker, een soort black-box, die je in de auto zet. Dit apparaat kan in de OBD-poort van jouw auto worden aangesloten. Met het speciale volgsysteem kan de locatie van jouw auto realtime worden bepaald. De gegevens die door de GPS-tracker worden verzameld worden middels een SIM-kaart versleuteld verstuurd.

Bron: Europetrack          

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *