Hoe meet je de maat van een kinderfiets?

Deze dagen zijn fietsen heel gebruikelijk onder kinderen en ze bezitten erg graag een fiets. Hier is iets waar iedereen zorgen over maakt tijdens het koopproces van fietsen: de grootte van de fiets, omdat het een belangrijke rol in de veiligheid van een kind speelt.

Ten tweede kan de grootte van de fiets het rijden vergemakkelijken of bemoeilijken. Zowel een kleinere als een grotere fiets dan de vereiste maat kan een ernstige impact hebben op de gezondheid van het kind. Na alle bovenstaande punten, is er nog maar een vraag over hoe de grootte van de fiets voor het kind te meten.

Kinderfiets

De maat van de fiets wordt gemeten door de grootte van het wiel en ten tweede, we moeten ook gemakkelijkheid en groei in ons achterhoofd houden tijdens de schatting van de grootte van kinderfiets.

Proces van het meten van de grootte van Kinderfiets

Er zijn vier stappen voor het opmeten van fietsen voor kinderen.

1.      Het meten van de binnenbeenlengte van kinderen

De binnenbeenlengte is een nauwkeurigere factor bij het meten naast andere factoren zoals de lengte en de leeftijd.

2.      Kies de wielmaat op basis van de binnenbeenlengte

In de volgende stap moet u de wielmaat kiezen op basis van de binnenbeenlengte die u van uw kind heeft gemeten. Als de binnenbeenlengte in de grote categorie valt, dan hoeft u zich geen zorgen te maken, omdat het de groei van uw kind zou bevorderen in plaats van problemen te veroorzaken. Hier is de tabel van waaruit u uw wielmaat kunt kiezen met behulp van uw binnenbeenlengte.

Wielmaat (inch)Binnenbeenlengte (inch)Leeftijd (jaren)Hoogte (Inch)
1215 tot 182 tot 336 tot 39
1415 tot 202 tot 437 tot 44
1616 tot 224 tot 641 tot 48
2019 tot 255 tot 845 tot 54
2423 tot 288 tot 1149 tot 59
2625 plus10 plus56 plus

3.      Zithoogte

Na de keuze van het wiel betreffende de binnenbeenlengte, is het nu tijd om de zithoogte voor de fiets van uw kind te beoordelen. Zithoogte is verschillend als gevolg van de expertise van het kind, als hij / zij een beginnende fietser is, dan is minder zadelhoogte meer geschikt. Als uw kind een expert is, dan kan meer hoogte tal van voordelen genereren.

4.      Groeifactoren

Een andere factor is de noodzaak om groeifactoren in gedachten te houden tijdens het proces van het kopen van een fiets voor uw kind. Want u kunt niet na een paar weken of maanden een andere fiets kopen.

Fietsenwinkel Rotterdam

Nu alle grootte gerelateerde factoren zijn uitgelegd. Moet u vervolgens de beste winkel voor de fiets vinden. Hier is de lijst van fietsenwinkels in Rotterdam waar u de beste fiets voor uw kinderen kunt vinden

  • City Bikes 
  • Megabike
  • Matrabike
  • Pro Fietsen
  • Novabiikes
  • Fietsenwinkel Rotterdam
  • Zwaan Bikes Rotterdam
  • Malik Tweewielers
  • 010 Bikes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *