De retro caferacer

De caferacer is sinds de jaren ’50 al erg populair. De caferacer wordt gekenmerkt door het lage stuur, het eenpersoonszadel en de vintage uitstraling. Hiermee onderscheidt deze motor zich van alle andere motoren. Oorspronkelijk is het model zo gebouwd dat de caferacer een zo hoog mogelijke snelheid kan halen. Door laag op het stuur te zitten vang je minder wind, waardoor je minder weerstand hebt. Het model stond berucht om het lage rijcomfort, omdat er alles aan gedaan wordt om een zo hoge topsnelheid te bereiken. Zo waren caferacers eigenlijk standaard motoren, waar veel aan geklust en aangepast werd. Wanneer de motor ten minste 160 km per uur kon rijden, was het pas een echte caferacer. Je kunt je voorstellen dat deze snelheid behoorlijk wat indruk maakte 70 jaar geleden, toen we nog niet zo technisch ontwikkeld waren als nu.

Personaliseer je motor

De caferacer is helemaal naar jouw smaak aan te passen. Met talloze verschillende types en stijlen onderdelen, is de motor jouw persoonlijke project. Daarnaast heeft ieder onderdeel natuurlijk ook een functie te vervullen. De kleinste details kunnen een groot verschil maken in de uitstraling van je caferacer. Motoren van na 1997 zijn verplicht knipperlichten te hebben. Als je een echt oudje hebt, is het alsnog aan te raden knipperlichten te hebben zodat je niet bij elke keer afslaan je hand hoeft uit te steken. Je kunt hiervoor gemakkelijk losse knipperlichten bestellen, of je kunt ze subtiel wegwerken, bijvoorbeeld in de spiegels. Je kunt knipperlichten bij caferacerwebshop.com bestellen zodat je uit verschillende soorten kunt kiezen, en deze gewoon bij jou thuis bezorgd worden. Gashendels zijn ook in verschillend materiaal en stijl te krijgen. Deze kun je zelf op je motor bevestigen, of je nu voor je caferacer of gashendels voor je scooter nodig hebt.

Andere onderdelen online bestellen

Sommige caferacers zijn uitgerust met een sportuitlaat. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk hoge snelheden bereiken en klinken ze als een echte sportmotor. Let wel op dat je niet boven de toegestane geluidsgrens komt! Motoren mogen in rijdende toestand niet meer dan 80 db produceren. Ga je over deze grens, kun je hoge boetes krijgen wanneer je wordt aangehouden. Met een db killer bij caferacerwebshop kun je dit gelukkig voorkomen. Mocht je op zoek zijn naar het aanschaffen van een tweedehands motor kun je online het aanbod bekijken. Op het platform zijn er veel motorliefhebbers die hun caferacer willen verkopen of er één kopen. Voor iedere prijsklasse of stijl is wel een motor te vinden. Ga je voor een moderne caferacer die van alle comfort en luxe is voorzien? Of ben je meer van de oude stempel en krijg jij een heerlijk nostalgisch gevoel van een traditionele caferacer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *