Logo Van der Ven auto's

Autosloperij Rotterdam

Veel mensen rijden dus dagelijks op de weg vooral in grote steden zoals Rotterdam. En er gebeuren helaas ook elke dag ongelukken op de weg. Veel van deze ongelukken hebben ermee te maken dat mensen niet zitten op te letten. Ook kan het komen door slecht weer. Hier gebeuren dan ook erg vaak ongelukken. Veel auto’s hebben dan ook flinke schade. Dit is natuurlijk heel erg vervelend. Als de schade soms zo groot is wordt de auto niet meer gemaakt. Dit noemen ze dan ook wel dat de auto total loss is. Als dit het geval is dan wordt de auto vaak naar de autosloperij Rotterdam gebracht. Bij een sloperij wordt de auto natuurlijk gesloopt. De sloperij zorgt er dus voor dat de auto in kleine stukken gehakt wordt. Dit is vaak de reden om dit materiaal te verbranden of te recyclen. Daarom heb je in Rotterdam veel verschillende autosloperijen zitten. 

Over Van der Ven Auto's

Autosloperij Rotterdam is daarom ook een van de grootste sloperijen in Nederland. Dit komt omdat ze op het industrieterrein zitten en daar genoeg plek hebben. Als de auto bij de sloperij ligt is het afgelopen met de auto. De auto komt dus alleen bij een sloperij terecht als die total loss is verklaard. Of de auto moet niet meer kunnen rijden en al heel oud zijn. Dan kan die ook bij de sloperij terecht komen. Natuurlijk hoop je nooit dat je auto daar heen moet. Je moet dan namelijk een nieuwe auto gaan kopen. Alleen is de vraag of je hier dan wel genoeg geld voor hebt. Een auto is namelijk erg duur. Natuurlijk heb je goedkope en dure auto’s. Deze keuze is voor iedereen natuurlijk anders. Iedereen verdiend namelijk een ander salaris. Daarom is het goed om deze keuze te maken op basis van je vermogen en je salaris. Ook kiezen veel mensen ervoor om een auto te kopen die goedkoop is. Ze geven hun geld liever uit aan andere dingen.

Kan het worden hergebruikt

Bij autosloperij Rotterdam wordt ook altijd goed gekeken of er materialen zijn die hergebruikt kunnen worden. Dit is er handig omdat je dan precies kan zien wat gerecycled kan worden en wat er wel verbrand moet worden. Doordat het milieu een grote rol speelt in de samenleving is dit een belangrijk aanhalings-punt. Niet alleen in Rotterdam is dit het geval maar over heel Nederland. Maar omdat autosloperij Rotterdam een van de grootste is, is het goed om het nog extra te benadrukken dat het niet wordt vergeten. Dagelijks komen daar namelijk honderden auto’s binnen.

vakantie

Een vakantie naar Karinthië

Ben jij gek op de bergen en wil jij graag een keer op vakantie naar een land met veel bergen? Dan kun je naar Oostenrijk voor een onvergetelijke vakantie. Je hebt verschillende deelstaten in Oostenrijk. Zo heb je ook Karinthië. Dit is een Deelstaat en het is een prachtige stad om te bezoeken. Daarnaast kan je tijdens je verblijf genieten van de prachtige bergen. Je zal dan ook een prachtig uitzicht hebben vanaf je vakantie verblijf. Voor mensen die veel met de natuur bezig zijn, is het erg leuk om een keer op vakantie te gaan naar Karinthië. 

vakantie

Activiteiten in Oostenrijk

In Oostenrijk heb je verschillende activiteiten die je met het hele gezin kunnen doen. Je kan bijvoorbeeld lekker uit eten, maar je kunt ook uitgaan in een van de bekendste barren van Karinthië. Ook op je verblijf kun je veel leuke activiteiten doen. Doordat je vele leuke activiteiten doet, zal het een onvergetelijke vakantie worden voor het hele gezin. 

Toeren door Oostenrijk

Het is ook mogelijk om met de camper door Oostenrijk te toeren. Dit is erg leuk om mee te maken wanneer je graag aan het toeren bent. Je kunt namelijk op veel plekken komen met de camper waardoor je optimaal kunt genieten van verschillende uitzichten. In de avond kun je op een camping staan. Deze campings zijn verspreid door het hele land. Hierdoor heb je elke ochtend ander uitzicht. Aan het eind van de vakantie kun je een andere route terug naar huis nemen waardoor je op de terugweg ook nieuwe dingen tegenkomt. 

auto spuiten

Wil jij auto spuiten

1 keer in de zoveel tijd is het leuk om je auto een andere kleur te geven, dus wat doe je dan? je laat je auto spuiten in een andere kleur, nou kan jede kleur helemaal zelf bepalen en hoef je alleen te laten weten welke kleur dat gaat worden, naast je auto laten spuiten heb je ook andere manieren om je auto een andere kleur te laten worden,wat tegenwoordig heel erg in is is het laten wrappen van je auto, bij deze manier wordt je auto met een soort van behang een andere kleur gemaakt, dit wordt zo strak gedaan dat je het helemaal niet ziet dat er een plak over je originele kleur van je auto zit. door middel van deze manier kan je makkelijker je auto opnieuw een andere kleur laten geven dan als je je auto laat spuiten.

Verschillende kleuren

Zoals net kort vermeld kan je zelf helemaal kiezen wat je voor kleuren wilt om je auto te spuiten. Het is wel zo hoe meer kleuren je wilt hoe duurder het ook gaat worden, ja auto spuiten is over het algemeen niet goedkoop,dit komt omdat de kleur die over je auto gaat erg veel moet zijn. en dat kost flink wat verf. Dus wil je graag je spuiten maar weet je niet zo goed wat je allemaal moet weten vooraf kijk dan bij auto en ze gaan je verdere uitleg geven over hoe het allemaal werkt.

Transport & Logistiek

Te midden van de bestaande managementtheorieën zijn er steeds nieuwe methoden om een bedrijf te leiden. De huidige technologie gaat snel vooruit en elk jaar worden nieuwe trends op de markt gebracht. Deze nieuwe technologieën beloven processen wendbaarder, efficiënter en winstgevender te maken voor zowel bedrijven als klanten.

Logistiek 4.0 is een van de belangrijkste innovaties van dit moment. Het concept ervan hangt samen met een verregaande automatisering van de processen, de digitalisering van de activiteiten, de soepelheid bij het delen van informatie en zelfs het gebruik van robot mechanismen om het beheer van de onderneming steeds efficiënter te maken.

Daarom hebben wij dit artikel opgesteld met de interessantste gegevens over dit onderwerp. Lees verder en kom meer te weten.

Wat is logistiek 4.0

Logistiek 4.0 is een trend waarbij de nadruk ligt op de totstandbrenging van efficiëntere processen voor het transport & logistiek en, tegelijkertijd, op de ontwikkeling van het bedrijf in zijn geheel. De productie- en consumptiemiddelen kunnen worden omgevormd en resulteren in een grotere toegankelijkheid en verspreiding van informatie.

Het is een technologie die het werk voor het team veiliger kan maken en de bedrijfskosten aanzienlijk kan verlagen. Naast het nauwkeuriger maken van de activiteit, het vermijden van fouten, door automatisch te werken.

Internet van Dingen

Met de term internet van de dingen wordt gedoeld op de in uw huis of bedrijf aanwezige apparatuur en apparaten die toegang hebben tot internet en dit middel gebruiken om met andere apparaten of gebruikers te communiceren.

Toegepast op transport & logistiek maakt een dergelijke integratie tussen technologische middelen het mogelijk de orders van klanten te raadplegen om na te gaan in welk productiestadium zij zich bevinden.

Het maakt het mogelijk de voorraadniveaus in real time te controleren, wordt proactiever door artikelen aan te vullen wanneer dat nodig is en het vrachtvervoer wordt veiliger dankzij de dagelijkse 24-uurs bewaking.

Voordelen van logistiek 4.0

De toepassing van logistiek 4.0 herziet belangrijke aspecten van de traditionele transport & logistiek sector en verbetert deze door het gebruik van nieuwe praktijken en technologische middelen. Tot de belangrijkste voordelen behoren:

 • Vermindering van het volume van de grondstoffenvoorraden. Terzelfder tijd moeten de leveranciers zo worden ontwikkeld dat zij aan uw bestellingen kunnen voldoen naar gelang van de behoeften van de productielijn, en dat er geen overschotten van goederen zijn;
 • Meer integratie, het delen van informatie en de beheersing van processen zodat deze efficiënter worden, waardoor bureaucratische stappen worden vermeden;
 • Gebruik van digitale middelen om zicht te krijgen op de toeleveringsketen, rekening houdend met de stadia van het productieproces, de transportinfrastructuur en de keuze van de transportmodaliteiten;
 • Vermindering van het aantal fouten en van manueel werk. De beheerssystemen beschikken nu over alle nodige gegevens;
 • Propageert de stroom van producten en diensten, alsook van informatie;
 • Het vermogen om problemen te onderkennen te vergroten en rationele oplossingen mogelijk te maken.
rijbewijs C1 halen

C1 rijbewijs: wat het is en waarvoor je het nodig hebt

Er zijn veel mensen die geen idee hebben van hoeveel rijbewijzen er bestaan. Het rijbewijs voor de brommer is misschien je eerste geweest. Daarna volgt voor veel mensen het rijbewijs B voor de personenauto. Maar er is ook een C rijbewijs, C1 rijbewijs, BE rijbewijs en nog veel meer. Het c1 rijbewijs is misschien wel de minst bekende bij de normale bestuurder, al zijn er andere mensen die niet zonder kunnen.

Wat is het c1 rijbewijs?

Met een rijbewijs C1 mag je met een kleine camper of lichte vrachtwagen, met een gewicht tussen de 3.500 en 7.500 kg, aan het verkeer deelnemen. Dat is dus een rijbewijs voor mensen die onder  andere graag eropuit trekken met de camper. Ook mensen die particulier rijden met een kleine vrachtwagen kunnen er baat bij hebben. Voor professioneel gebruik heb je een ander rijbewijs nodig dus als het voor je bedrijf is dan moet je daar rekening mee houden.

Wat je ermee aantoont

Met dit c1 rijbewijs toon je aan dat je genoeg kennis en vaardigheden hebt om zo’n zwaar voertuig te besturen. Tijdens het praktijkexamen wordt die rijvaardigheid goed getest door de instructeurs van het CBR. Je moet voor je begint met de praktijklessen ook de theorie halen. Deze bestaat uit twee onderdelen. Daarnaast is een medische verklaring noodzakelijk. Het examen vraag je na je slaging aan bij gemeente. 

Wat ervoor nodig is

Wil je ook met de camper op reis? Dan zijn er een aantal eisen waar je aan moet voldoen als je het rijbewijs c1 wil halen:

 • Je moet 18 jaar of ouder zijn
 • je moet de beide onderdelen van het theorie examen halen
 • je hebt een medische verklaring (dit kun je vaak via je rijschool krijgen)
 • je moet het praktijkexamen halen

Wanneer je een c1 rijbewijs aanvraagt dan zal de gemeente altijd controleren bij het CBR of je ook echt geslaagd bent voor zowel de theorie als het praktijkexamen.

spanbanden

Spanbanden voor het bedrijf

Als je een groot bedrijf hebt dat spullen vervoert, is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheid. Hierdoor kan je een boete vermijden en kun je bijvoorbeeld ook geen ongelukken krijgen op de snelweg. Wanneer je spullen vervoert die nog kunnen bewegen of eraf kunnen vallen, is het verstandig om een spanband aan te brengen. Spanbanden zorgen er voor dat de spullen niet meer kunnen bewegen waardoor je makkelijk en snel de weg op mag. Als je spanbanden voor je bedrijf wilt kopen, kun je dit doen door te kijken naar verschillende websites die spanbanden verkopen. Je hebt namelijk verschillende soorten spanbanden die je kunt kopen. Zo kun je kijken naar hoeveel gewicht de spanband aan kan. Het is namelijk niet de bedoeling dat de spanband snel stuk gaat en vooral niet als je onderweg bent. Dit kan namelijk erg gevaarlijk zijn voor jou en je medeweggebruikers. 

spanbanden

De juiste spanbanden 

Als je de juiste spanbanden wilt vinden, is het verstandig om eerst te kijken naar hoeveel gewicht jij per keer vervoert. Wanneer je zware spullen vervoert, is het verstandig om een spanband te nemen die veel gewicht aan kan. Als dit niet zo is, is er een mogelijkheid dat de spanband zal breken. Dit wil je natuurlijk voorkomen, dus moet je er voor zorgen dat je goede spanbanden hebt. Wanneer je de juiste spanbanden hebt gevonden, kun je deze bestellen in verschillende kleuren. De kleur is puur voor de sier omdat het je niet beschermd of helpt. Als je neutraal wilt blijven, kan je gaan voor de zwarte spanbanden. 

motorrijden

Lentedag: wat te doen

Het zonnetje schijnt, de temperatuur is aangenaam en je hebt zin om er even tussenuit te gaan. Wat kun je doen? Wij geven je in deze blog diverse tips voor dagjes weg. Waar kies jij voor? Ben jij een echte motormuis, sportieveling of ga je voor pure ontspanning?

Motor huren

Ben jij in het bezit van een motorrijbewijs? Mooi, want je kunt bij Arie Molenaar een motor huren. Wil jij een motor huren voor één dag of maak je er direct een weekendje weg van? Een motor huren is ideaal voor de motorrijder die een eigen motor vanwege de financiën niet kan of wil aanschaffen. Een motor huren geeft net zo veel plezier als het kopen van een motor. Het grootste voordeel? Je zit niet met opslag, belasting en onderhoud!

Bekijk ook: 

Sportief uitstapje

Kan jij maar moeilijk stilzitten? Er zijn genoeg buitenactiviteiten die je kunt doen in Nederland. Zo kun je een dagje gaan golfen, waterskiën of mountainbiken. Er zijn veel bedrijven in Nederland die deze activiteiten organiseren. Trommel een paar vrienden of familieleden op en maak er een wedstrijdje van. 

Ontspanning

Heb je geen motorrijbewijs en hou je niet van sportiviteit? Dan is een dagje wellness misschien iets voor jou. Helemaal tot rust komen na een drukke week kan erg fijn zijn. Bezoek een masseur, nagelstyliste of organiseer een spa-dag thuis. Wanneer de sauna’s weer open zijn, kun je ook hier een heerlijk arrangement boeken. Tot die tijd kun je thuis een masker opdoen en uren in bad liggen. Heerlijk toch?

rijbewijs

Rijbewijs verlengen: 2 tips

Je rijbewijs verloopt en het is tijd om deze te verlengen. Om je rijbewijs te verlengen moet je een rijbewijskeuring (hoe werkt een rijbewijskeuring?) ondergaan. Het kan bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) erg lang duren door lange wachttijden. Je kunt zelf een aantal stappen ondernemen om vertraging zo veel mogelijk te voorkomen. Benieuwd? Lees snel verder!

Let op de tijd

In o.a. de volgende gevallen heb je een gezondheidsverklaring nodig:

 • Je gaat voor de eerste keer praktijkexamen doen;
 • Je verlengt je rijbewijs in de categorie C(E), C1(E), D(E) of D1(E);
 • Je verlengt je rijbewijs en je rijbewijs verloopt na je 75e verjaardag.

Het is verstandig om de gezondheidsverklaring op tijd in te sturen. Deze verklaring bevat verschillende vragen over jouw gezondheid. Verloopt je rijbewijs bijna? Dan kan het al te laat zijn. Wanneer je geen problemen ervaart qua gezondheid, zijn vier maanden lang genoeg. Heb je gezondheidsklachten die om medisch onderzoek vragen? Dan is het verstandig om 5 tot 6 maanden voor het verlopen een verzoek in te dienen.

Digitaal invullen

Het CBR raadt je aan om het formulier op hun website in te vullen. Dit kan heel gemakkelijk door in te loggen met je DigiD. Je kunt hiermee een account aanmaken bij het CBR. Vervolgens kun je het formulier invullen. Waarom het CBR digitale formulieren beter kan verwerken? Door het formulier digitaal in te vullen kun je geen vragen overslaan en blijven de antwoorden goed leesbaar. Let op! Dit betekent niet dat de papieren versie niet meer mogelijk is.

Bekijk ook: 

yamaha motor

Drie fijne vervoersmiddelen

Om snel van a naar b te komen zijn er meerdere vervoersmiddelen te bedenken. In deze blog gaan we in op 3 verschillende vervoersmiddelen. Met deze vervoersmiddelen kom je snel en relatief goedkoop op de plaats van bestemming. Bovendien ben je bij deze vervoersmiddelen niet afhankelijk van andere mensen! 

We gaan hierbij dus niet in op het openbaar vervoer. Bij het openbaar vervoer ben je namelijk altijd afhankelijk van een ander. Zo ontstaan er vaak vertragingen als je voor de trein kiest. Dat zorgt voor frustratie en extra tijd. 

De fiets

De fiets is een van goedkoopste vervoersmiddelen die je in staat stelt om snel van a naar b te komen. De aanschaf van een fiets ligt vaak redelijk laag. Voor enkele honderden euro’s heb je al een goede nieuwe fiets. Een tweedehands fiets is vaak nog een stuk goedkoper en gaat ook nog vele jaren mee. Het onderhoud aan een fiets is minimaal en je bent er verder geen maandelijkse kosten aan kwijt. Je betaalt bijvoorbeeld geen wegenbelasting of kosten voor een verzekering (doorgaans). Het is natuurlijk wel mogelijk om je fiets te verzekeren, maar dit is niet erg gebruikelijk in Nederland. 

De motor

De motor is erg populair doordat het een relatief goedkoop vervoersmiddel is. Je kunt snel van a naar b en je bent niet afhankelijk van een ander. Ben je op zoek naar een motor? We raden je aan eerst eens naar een motoroccasion te kijken. Ben je woonachtig in Leeuwarden of omgeving? We raden je aan dan eens een kijkje te nemen bij ‘Yamaha dealer Leeuwarden’. Hier vind je gegarandeerd een goede motor! 

Elektrische scooter

Een elektrische scooter is relatief goedkoop in aanschaf en gebruiken in je eigen woonplaats en buiten de woonplaats. Elektrische scooters maken geen herrie! 

Voor welk vervoersmiddel ga jij? Bekijk ook ‘Motorzaak Dokkum‘.

Een nieuwe fiets kopen doe je zo!

In Nederland is het bijna vreemd om niet in het bezit te zijn van een fiets. Ons land wordt ook wel eens het fietsland genoemd en dat is niet zonder rijden. Eigenlijk zijn er maar weinig plekken waar je in Nederland niet met de fiets kan komen. Ben jij op zoek naar een nieuwe fiets en ben je van plan om er binnenkort eentje te kopen? Dan hebben we hier wat waardevolle tips voor je op een rijtje gezet.

Soort fiets

Iedere fiets bestaat natuurlijk uit een stuur, een frame, twee trappers en twee wielen. Toch zijn er in de loop der jaren behoorlijk wat verschillende soorten fietsen op de markt gekomen. Er is niet meer één soort fiets voor iedereen. Daarom is het ook goed om jezelf af te vragen naar wat voor soort fiets je op zoek bent. De stadsfiets of de omafiets is een van de populairste soorten. Deze fiets is robuust en stevig maar vaak wel vriendelijk geprijsd. Hij heeft een terugtraprem en verlichting maar er zitten vaak geen versnellingen of andere speciale functies op. De tourfiets is bijvoorbeeld alweer een slag luxer. Deze fiets heeft, in tegenstelling tot de stadsfiets, wel versnellingen en vaak een nog een aantal handige snufjes. Ook heeft de fiets een sportieve fiets en is vaak ook wat duurder in prijs. Een van de nieuwe modellen is natuurlijk de speed pedelec. De speed pedelec is een elektrische fiets en met deze fiets wordt het fietsen een eitje. Door het motortje wordt je tijdens het fietsen geholpen waardoor je wel snelheden van 45 km/per uur kan behalen. Voor lange afstanden die je in een korte tijd wilt of moet afleggen is dit bijvoorbeeld ideaal. Er hangt alleen wel een aardig prijskaartje aan.

Framemaat

Nog een belangrijke punt waar je op moet letten is de framemaat. De framemaat is ook wel de maat van het frame van de fiets. Een verkeerde maat frame kan leiden tot verschillende vervelende kwalen zoals zadelpijn, rugpijn, knieklachten of zelfs last van de schouder of enkels. Vaak wordt de vuistregel “2/3 van de binnenbeenlengte” gebruikt. Dit kan een prima uitgangspunt zijn maar om echte de juiste framemaat te weten is het, het beste om de fiets uit te proberen. Uitproberen doe je altijd door een testrit te doen. Veel mensen slaan dit liever over omdat ze het onzin vinden maar waarom eigenlijk. Nieuwe schoenen probeer je in de winkel ook altijd uit toch? Je wilt tenslotte wel dat ze goed passen. Voor een fiets is dit niet heel veel anders. Daarnaast is een fiets vaak ook een behoorlijke investering dus maak het jezelf niet te gemakkelijk.