28 inch herenfietsen bij SuperFietsen.nl

Iedereen kent wel het verschil tussen een herenfiets en een damesfiets. Een herenfiets heeft namelijk een extra buis in het frame. Maar vroeger was dat normaal op iedere fiets. Toen had je nog geen verschil tussen herenfietsen en damesfietsen. Nu is het voor damesfietsen normaal dat er geen buis in het midden zit zodat ze gemakkelijker kunnen opstappen. Wel zie je dat herenfietsen vaak een groter frame hebben dan bij damesfietsen. De wielgrootte speelt ook een rol in de grootte van het frame. Neem bijvoorbeeld een herenfiets 28 inch. Dan zitten er 28 inch banden op en zul je snel merken dat er ook een groot frame bij zit. Neem je kleinere banden dan zal het frame ook kleiner zijn.

Welke fiets past bij jou?

Iedereen gebruikt de fiets ergens anders voor. De een voor kleine korte afstanden naar bijvoorbeeld de winkel. De ander moet misschien wel een flink stuk fietsen naar het werk. Dan is het handig om daar je fiets op af te stemmen. Als je een flink stuk moet fietsen is het fijn om versnellingen te hebben. Er zijn fietsen met wel meer dan 20 versnellingen zodat je tegen iedere heuvel op kan fietsen zonder enkel probleem. Maar je hebt ook fietsen waar 3 versnellingen op zitten. Daar kom je ook al een heel eind mee. Maar heb je een lager budget kun je kiezen voor een fiets zonder versnellingen, deze zijn vaak goedkoper dan fietsen met versnellingen. Vergeet ook niet om een fiets te kopen met de juiste framehoogte. De meeste herenfietsen hebben een 28 inch band. Maar het frame wordt bepaald aan de hand van jouw lengte. En dan voornamelijk de lengte tot de heup. 

Alle opties voor je fiets

Zoals ik al eerder had aangekaart kun je kiezen voor veel versnellingen, normaal aantal versnellingen of helemaal geen versnellingen. Maar zo heb je nog veel meer opties. Zo kun je kiezen of je gebruik wilt maken van een blokjes rem. Deze rem wordt het vaakst gebruikt op fietsen en zijn makkelijk te vervangen. Maar een goedkopere keuze is de terugtraprem. Dit is misschien de eenvoudigste optie maar als je niet meer nodig hebt dan is het de ideale keuze. Als je alleen boodschappen doet op je fiets waarom zou je dan kiezen voor al die luxe. Maar als je lange afstanden fietst is een elektrische herenfiets wellicht iets voor u. Een elektrische fiets biedt trapondersteuning tijdens het fietsen zodat het minder moeite kost om op bestemming. En bovendien ben je er vaak ook nog sneller. En als laatste optie op de fiets kun je kiezen waar het frame van is gemaakt. Wil je een stevig frame, dan kun je kiezen voor staal. Heb je liever een wat lichter en roestvrij frame dan moet je kiezen voor aluminium.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *